campus Montenaken

Woonmogelijkheden

woonzorgcentrum

WOONZORGCENTRUM

1-PERSOONSKAMER: vanaf € 68,40 / DAG* 

______

Woonzorgcentrum Ocura Montenaken beschikt over 116 erkende woongelegenheden. Voor elk van onze bewoners gaan wij samen op zoek naar een specifieke oplossing op maat en creëren we een warme en zorgzame thuis. Door enkele recente initiatieven hebben wij de mogelijkheid om een erg gevarieerd en individueel zorgaanbod te bieden.

Op onze afdeling 'Den Dries' werken wij volgens de principes van kleinschalig en genormaliseerd wonen. Hierbij ligt het accent op huiselijkheid en warmte. Elke bewoner is uniek en die visie is terug te vinden in onze zorg. De bewoners leven er in 2 kleine huiselijke leefgroepen van maximum 9 bewoners. 

Download folder.

Oriënterend kortverblijf

ORIËNTEREND KORTVERBLIJF

1-PERSOONSKAMER: vanaf € 68,40 / DAG* 

Als erkend kortverblijf door de provincie Limburg, verlenen een aantal ziekenfondsen een tussenkomst in de kosten. 

______

Naast een permanent verblijf in het woonzorgcentrum, biedt campus Montenaken nog een andere woonmogelijkheid aan, namelijk een oriënterend kortverblijf, met 5 erkenningen. In ons kortverblijf kunnen personen die complexe zorg en ondersteuning nodig hebben, deskundige hulp en ondersteuning ontvangen. Dit biedt ook ondersteuning of hulp aan mantelzorgers en familie of is een handige oplossing voor mensen die nood hebben aan tijdelijke zorg.

Een oriënterend kortverblijf heeft andere tijdsperiodes dan een standaard kortverbijf en kan voor minimum 14 dagen en maximum 60 dagen.

Download folder.

centrum voor jongdementie

ERKEND CENTRUM VOOR JONGDEMENTIE

1-PERSOONSKAMER: vanaf € 68,40 / DAG* 

______

Binnen ons woonzorgcentrum in Montenaken hebben we een unieke gelegenheid voor personen met jongdementie. In ons woonzorgcentrum huist namelijk 'De Schakel', een centrum voor personen met jongdementie. In dit centrum hebben we de erkenning gekregen om zorg en ondersteuning te bieden aan vijf personen met jongdementie.

Een referentieprsoon dementie en een psycholoog zorgen voor de nodige extra ondersteuning. Je kan er voor kiezen om in te huizen in een van onze mooie zorgflats of een kamer in ons woonzorgcentrum. Belangrijk is ook dat we dankzij onze officiële erkenning een korting kunnen aanbieden.

Download folder.

Zorgflats

ZORGFLATS

1-PERSOONSKAMER: vanaf € 68,40 / DAG* 

______

Campus Montenaken biedt niet enkel woonmogelijkheid aan in het woonzorgcentrum, maar ook in de vorm van 13 zorgflats. In onze zorgflats 'Montiniacum' bieden wij het volledige zorgaanbod aan. De woningen zijn geschikt voor zowel koppels als alleenstaanden die nood hebben aan bepaalde zorg, maar graag wat extra onafhankelijkheid en privacy hebben.

Daarnaast hebben we verblijfsadelingen 'Binnenhof' en ''t Stepsveld', waar men in een grotere leefgroep samenwoont met een huiselijke en aangename setting. Om een zorgflat te kunnen bewonen moet minstens 1 persoon zorgbehoevend zijn.

Dagverzorgingscentrum

DAGVERZORGINGSCENTRUM

DAGPRIJS: € 26,09 incl. middagmaal*

______

Tot slot baten we in Ocura Montenaken ook het dagverzorgingscentrum 'De Bron' uit. Op weekdagen kunnen 15 ouderen hier genieten van elkaars gezelschap, een lekker middagmaal, een verwenmoment of een leuke activiteit. Er geldt geen maximale verblijfsduur, elke bezoeker heeft de vrije keuze hoeveel dagen per week hij/zij komt.

Download folder.

*Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.